Ο πρώην πρωθυπουργός για προβλήματα με την καρδιά αναζήτησε υγειονομική περίθαλψη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Smer Robert Fico προβλημάτισε ξανά την υγεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στην 1η εσωτερική κλινική του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας στην Κραμάρι της Μπρατισλάβα. Μας επιβεβαίωσαν ότι δύο μεταξύ τους ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, οι επιπλοκές στην υγεία μπορεί να σχετίζονται με κόπωση, εξάντληση ή άγχος. Είχε κουρασμένη εντύπωση κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Αντίδραση Fica

“Αν ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για την υγεία μου, λοιπόν η απάντησή σου, αλλά δεν το κάνεις μόνο λόγω της λεωφόρου”, απάντησε ο Ρόμπερτ Φίκο στην ερώτηση δημοσιογράφου και ζήτησε ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για δωρεάν γεύμα.

Αργότερα, ο Fico μέσω του τμήματος Τύπου της Direction -SD είπε, θεωρείται πλήρης ανοησία, που βρισκόταν στο νοσοκομείο στο Kramáre για προβλήματα με την καρδιά. “Ο Ρόμπερτ Φίκο κατά την τελευταία περίοδο ξεπέρασε τη βιεραιμία, έφεραν κατά την επιστροφή τους από το ταξίδι εργασίας στο εξωτερικό”, ανέφερε ο διευθυντής του Aktuality.sk – SD John Mažgút

Είχε χειρουργική επέμβαση πριν από δύο χρόνια

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Fico σε αυτήν την εκλογική περίοδο ενοχλεί την υγεία. Προβλήματα με την καρδιά που αναγκάστηκε να κατεβάσει είναι ο χρόνος από τη δημόσια ζωή αμέσως μετά την ίδρυση του συνασπισμού. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, στις 22 Απριλίου 2016, θα ήταν το πιο σημαντικό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση της καρδιάς στο Εθνικό Ινστιτούτο καρδιακών και αγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εισήγαγαν τριπλή παράκαμψη στο Fico. Ο επικεφαλής του Smer και κανένας από αυτούς γύρω του δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτές τις πληροφορίες. Χειρουργήθηκε από τον επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής, Michal Hulman, και την ομάδα του. Οι γιατροί μετά τη χειρουργική επέμβαση δήλωσαν ότι τα πήγε καλά.

Ο Φίκο ήρθε στο Εθνικό Ινστιτούτο μόνο στις 14 Απριλίου. Μετά την εξέταση, την οποία επιβεβαίωσαν ούτε διαψεύδουν την υποψία για καρδιακή προσβολή, πάρτε τον αριστερά για παρατήρηση. Τελικά απελευθερώθηκε από το νοσοκομείο μετά από περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Σύνδρομο Marfan

Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού, η οποία επηρεάζει την ανάπτυξη του σώματος. Καθώς ο συνδετικός ιστός παρέχει υποστήριξη για το σφάγιο και όλα τα όργανα, η διάγνωση έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, του σκελετικού συστήματος, του δέρματος, των ματιών και της καρδιάς.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα αυτής της διαταραχής μπορεί να εμφανιστούν ήδη στην πρώιμη παιδική ηλικία ή αργότερα, ενώ ορισμένα συμπτώματα είναι η ηλικία μπορεί να επιδεινωθούν.

Σκελετικό σύστημα – το σύνδρομο Marfan εκδηλώνεται διαφορετικά. Ορατά συμπτώματα είναι τα οστά και οι αρθρώσεις, τα οποία συνήθως είναι: ασυνήθιστα μεγάλο υψόμετρο, μακριά πόδια, μεγάλα επίπεδα πόδια, χαλαρές αρθρώσεις, μακριά λεπτά δάχτυλα, κυρτή σπονδυλική στήλη, θωρακικά οστά, που είναι εξογκώματα ή πέφτουν μέσα, γεμάτα δόντια.

Καρδιά και αίμα – τα συμπτώματα κρύβονται στο καρδιοσύστημα. Η αορτή, ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο, το οποίο μεταφέρει αίμα από την καρδιά, θα επεκταθεί. Απειλητικός κίνδυνος ρήξης που απειλεί τη ζωή, ο οποίος μπορεί να αποτελεί πρόγνωση του πόνου στο στήθος, προβλήματα με την αναπνοή ή ανεξέλεγκτο βήχα.

Μάτια – Τα άτομα με σύνδρομο Marfan έχουν προβλήματα ματιών. Η μυωπία, η οποία διορθώνεται με γυαλιά ή φακούς, είναι πολύ συχνή. Ένας από τους έξι ασθενείς μερική εξάρθρωση του φακού σε ένα ή και στα δύο μάτια. Σε προχωρημένα στάδια της νόσου είναι κοινός καταρράκτης και γλαύκωμα με πρώιμη έναρξη.

Προέλευση και αιτίες

Το σύνδρομο Marfan είναι μια γενετική (κληρονομική) διαταραχή. Το γενετικό ελάττωμα βρίσκεται στην πρωτεΐνη ινιδιλλίνη-1, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία συνδετικού ιστού. Υπάρχει μια πιθανότητα 50 τοις εκατό, ότι εάν έχετε έναν από τους γονείς αυτού του σφάλματος θα είναι και το παιδί του.

Μπορεί επίσης να προκληθεί από μια αυθόρμητη γενετική διαταραχή του σπέρματος ή των αυγών. Ένα τέτοιο αυθόρμητο γενετικό σφάλμα είναι η αιτία περίπου του 25% των περιπτώσεων του συνδρόμου Marfan και της εμφάνισής του στον πληθυσμό. Σε 75 τοις εκατό των περιπτώσεων, οι ασθενείς κληρονόμησαν τη διαταραχή.

Διαγνωστικά

Η διαγνωστική διαδικασία πραγματοποιείται συνήθως ενημερώνοντας τον ιατρό για το οικογενειακό ιστορικό του ασθενούς και στη συνέχεια συνδυάζοντας την εξέταση του σκελετικού συστήματος, της καρδιάς και των ματιών. Ιδιαίτερα το testovnajviac βοηθά το ηχοκαρδιογράφημα, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση μιας διευρυμένης αορτής και ανευρύσματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και του ρυθμού και της μαγνητικής τομογραφίας (MRI), μέσω των οποίων είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης. Απαραίτητο είναι επίσης ο έλεγχος των ματιών, ο οποίος σας επιτρέπει να εξετάσετε τη συνολική κατάσταση της υγείας των ματιών του ασθενούς.

Θεραπεία

Το σύνδρομο Marfan δεν μπορεί να θεραπευτεί. Η θεραπεία στοχεύει συνήθως στη μείωση της επίδρασης των συμπτωμάτων.

Καρδιαγγειακό σύστημα . Εάν η αορτή αυξηθεί, αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων. Είναι σημαντικό ο ασθενής να βρίσκεται υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση ή να λαμβάνει τα απαραίτητα φάρμακα. Οι πιο συνηθισμένοι βήτα-αποκλειστές, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση ή ο ασθενής πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Οστά και αρθρώσεις. Οι ετήσιες επιθεωρήσεις βοηθούν στη σύλληψη τυχόν αλλαγών στη σπονδυλική στήλη και στο στήθος. Αυτοί οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τους ταχέως αναπτυσσόμενους εφήβους. Οι ασθενείς συχνά χρησιμοποιούν το ορθοπεδικό στήριγμα ή υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, η οποία διορθώνει προβλήματα που προκαλούνται από την ταχεία ανάπτυξη του σκελετικού συστήματος.

Θέαμα Συνιστάται σε ασθενείς με αυτήν τη διάγνωση να υποβάλλονται τακτικά σε οφθαλμολογικές εξετάσεις, οι οποίες βοηθούν στη σύλληψη και, συνεπώς, στη διόρθωση προβλημάτων με την όραση. Σε Ανάλογα με την κατάσταση των γυαλιών συνταγής, τους φακούς επαφής ή την απαιτούμενη λειτουργία.

Πνεύμονες. Στην περίπτωση του συνδρόμου Marfan, υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος πνευμονικών προβλημάτων. Επομένως, είναι σημαντικό να μην καπνίζετε, να συνεχίζετε να αναπνέετε κανονικά και εάν εμφανιστεί ξαφνικός πόνος στο στήθος ή επίμονος ξηρός βήχας, πρέπει αμέσως να βρείτε γιατρό.

Πρόληψη

Από διάφορες επιπλοκές που αφορούν την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη και τους πνεύμονες, σε περίπτωση που οι ασθενείς με σύνδρομο Marfan από γιατρούς παρακολουθούν κάθε τακτική επιθεώρηση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την κατάστασή σας και τις δυνατότητες του σώματος. Δεν συνιστάται έντονη σωματική άσκηση, πολλά αθλήματα (κυρίως επαφή) ή επίπονη εργασία. Εάν ο ασθενής έχει την ασθένεια και σχεδιάζει ένα παιδί, συνιστάται γενετική συμβουλευτική. Ωστόσο, περίπου το ένα τέταρτο των περιπτώσεων της νόσου του Marfan είναι το αποτέλεσμα αυθόρμητων γονιδιακών ελαττωμάτων, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πλήρη πρόβλεψη και πρόληψη της νόσου.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *