Για να βεβαιωθείτε (διάγνωση) της οξείας κυστίτιδας σε γυναίκες που δεν είναι έγκυες και καμία άλλη ασθένεια είναι απλώς η αξιολόγηση του γιατρού που θα κανονίσει να συνταγογραφήσει τη θεραπεία όπως υποδεικνύεται.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο επισκέπτης ιατρός πρέπει να σχετίζεται με την εξέταση των ούρων, την καλλιέργεια ούρων και τον έλεγχο ευαισθησίας. Αυτές οι αναλύσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ακόμη και όταν η συνταγογραφούμενη θεραπεία δεν λειτουργεί ή η λοίμωξη θα επανεμφανιστεί (επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις).

Σε άνδρες που έχουν διαταραχές που σχετίζονται με UTI, συνιστάται πάντα η εξέταση ούρων, καλλιέργειας ούρων και δοκιμών ευαισθησίας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα δεύτερο επεισόδιο εντός 12 μηνών, πρέπει να εκτελέσετε πληροφορίες για την επαλήθευση της παρουσίας συμβάντων και / ή δυσπλασιών του ουροποιητικού συστήματος.

Σε περίπτωση λοιμώξεων από τους δρόμους της οδού, η ουροποίηση (πυελονεφρίτιδα) είναι χρήσιμη για να κάνετε και τις εξετάσεις ενόργανες (για παράδειγμα, υπερηχογράφημα και κυστεοσκόπηση) για να αποκλείσετε υπολογισμούς ή ασθένειες ανατομικές ή λειτουργικές.

Θεραπεία

Το μεγαλύτερο μέρος των λοιμώξεων της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) αντιπροσωπεύεται από λοίμωξη που δεν είναι περίπλοκη των ουροφόρων οδών της κάτω οδού (κυστίτιδα) που αντιμετωπίζονται, συνήθως με αντιβιοτικό θεραπείας βραχυπρόθεσμα.

Η χρήση παυσίπονων (για παράδειγμα, η παρακεταμόλη) καθώς και η παραδοχή ότι πολλά υγρά μπορεί να διευκολύνουν την ανακούφιση των διαταραχών (συμπτώματα). Η περίπλοκη εξωσωματική γονιμοποίηση, ή εκείνες που επηρεάζουν τα ούρα στους δρόμους (πυελονεφρίτιδα), απαιτούν μια πιο διεξοδική εξέταση των συμπτωμάτων, μια ανάλυση καλλιέργειας ούρων και το dell’antibiogramma για την ταυτοποίηση του αντιβιοτικού της θεραπείας πιο αποτελεσματικό που πρέπει να ληφθεί βάσει ενδείξεις του ιατρού.

Η λοίμωξη που δεν προκαλεί διαταραχές (βακτηριουρία ασυμπτωματική) δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί εκτός εάν δεν εμφανιστεί σε γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη ή να τεκμηριωθεί πριν από χειρουργική επέμβαση παρέμβασης στους ουροφόρους δρόμους.

Το αντιβιοτικό θεραπείας που συνταγογράφησε ο γιατρός πρέπει να ακολουθηθεί και να τεθεί σε ισχύ ακόμη και αν οι διαταραχές εξαφανιστούν πριν από το τέλος της περίθαλψης.

Πρόληψη

Για την πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος ουρολοίμωξης (UTI) και για την αποφυγή του κινδύνου χρόνιας εμφάνισης συνιστάται για:

  • ποτό άφθονο των ρευστών
  • επιλέξτε τον κατάλληλο εφοδιασμό για να προωθήσετε την καλή λειτουργία του εντέρου (το μεγαλύτερο μέρος των βακτηριακών αιτιών του UTI είναι εντερικής προέλευσης)
  • αναλάβει τη φροντίδα των οικεία υγιεινής
  • Μην συγκρατείτε τα ούρα και αδειάζετε πλήρως την ουροδόχο κύστη μετά από κάθε σεξουαλική αναφορά
  • αποφύγετε το διάφραγμα και τα σπερματοκτόνα σε περίπτωση λοιμώξεων ουροποιητικών
  • φοράτε εσώρουχα οικεία από βαμβάκι και όχι συνθετικά
  • αποφύγετε τα παντελόνια και τα τζιν που είναι πολύ σφιχτά

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προϊόντα με βάση το κόκκινο βακκίνιο (δισκία, κάψουλες, χυμό) ή προβιοτικά μειώνουν τόσο σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης UTI.

Επιπλοκες

Οι επιπλοκές δεν είναι συχνές, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ σοβαρές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτούν την εισαγωγή στο νοσοκομείο:

  • η πυελονεφρίτιδα ενέχει τον κίνδυνο μόνιμης βλάβης ή / και βλάβης της νεφρικής λειτουργίας έως την αναγκαιότητα προσφυγής σε αιμοκάθαρση
  • η ουροψήλωση, δηλαδή η διέλευση βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση των ούρων στο αίμα, είναι μια γενικευμένη λοίμωξη (συστηματική) και πιθανώς θανατηφόρα. Διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο ουροψίωσης στα άτομα ηλικιωμένα και εξασθενημένα

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI)

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI) θα εμφανιστούν όταν αναπτύξετε τα βακτήρια στην ουρήθρα και στην ουροδόχο κύστη. Αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές πολύ περισσότερες σειρές, καθώς περισσότερες σε μακροχρόνια θεραπεία, όπως και κάθε άλλος τύπος λοίμωξης. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μια συμπτωματική * λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη. (* Συμπτωματικό: με επεξηγηματικά συμπτώματα όπως πυρετός, θολά ούρα, αίμα στα ούρα κ.λπ.)

Δεν είναι απαραίτητα όλα τα συμπτώματα που σχετίζονται με τα ούρα στους δρόμους, ακόμα κι αν φαίνεται σαν αυτά. Σε περίπτωση ύποπτης UTI, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό.

Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία UTI

Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (UTI) συνήθως περιλαμβάνει μια αλλαγή των συνηθειών του ουροποιητικού. Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία UTI: 

  • Η συχνή ανάγκη να ουρούν
  • Ακράτεια
  • Αίσθημα καψίματος όταν αδειάζετε την ουροδόχο κύστη
  • Αίμα στα ούρα
  • Τα θολά ούρα, αποχρωματίζονται ή μυρίζουν δυσάρεστα
  • Πόνος στο χαμηλό μέρος της πλάτης και της κοιλιάς
  • Θερμοκρασία
  • Αίσθημα της γενικής δυσφορίας

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα κάνοντας λήψη του φυλλαδίου enCATHopedia.

Η ιστορία της Denise

Παρακολουθήστε το Denise που λέει πώς να χρησιμοποιήσετε το dell’autocateterismo intermittent clean (CIC) για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συχνών επεισοδίων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI).

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *