Πώς κοιτάξαμε προς τα εμπρός, όχι πάντα η μαρμαρυγή Atrial δίδει τα ίδια τα συμπτώματα, σε πολλές περιπτώσεις ανακαλύπτεται από καθαρή τύχη, κατά τη διάρκεια ενός ΗΚΓ ή άλλων δοκιμών ρουτίνας ελέγχου . Επίσης επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυτής της συγκεκριμένης αρρυθμίας. Ας δούμε την ταξινόμηση της κολπικής μαρμαρυγής:

Κολπική μαρμαρυγή νέας έναρξης . Καθορίζει με αυτόν τον τρόπο μια αρρυθμία που παρουσιάζει για πρώτη φορά , η οποία διαρκεί για λίγα λεπτά ή μερικές ώρες, και τείνει να επιλυθεί αυθόρμητα με τη μετατροπή σε ρυθμό φυσιολογικού κόλπου.

Συχνά, μια κολπική μαρμαρυγή προκαλεί περιστασιακά ψυχολογικά, που σχετίζονται με καταστάσεις άγχους, με συμβάντα συναισθηματικά αγχωτικά και μπορεί να εκληφθεί ως απλή ταχυκαρδία. Για να μην υποτιμηθεί αυτό, πρέπει ακόμα να μιλήσετε με τον γιατρό σας και να υποβάλετε έναν επισκέπτη καρδιολόγο με ακρόαση και , εάν είναι απαραίτητο, με το ΗΚΓ .

Η κολπική ψυχοσωματική μαρμαρυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί καλά με θεραπείες μη φαρμακολογικές, για παράδειγμα με τη χρήση ομοιοπαθητικής, αλλά αυτή η διάγνωση μπορεί να φτάσει μόνο αφού έχετε αποκλειστεί όλοι οι άλλοι παράγοντες οργανικοί και παθολογικοί.

Επαναλαμβανόμενη κολπική μαρμαρυγή .

Σε αυτόν τον ορισμό περιλαμβάνει κάθε πιθανή επανεμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής ή που υπάρχει μετά από ένα επεισόδιο πριν από την έναρξη.

Κοιλιακή παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή (FAP) . Ορίζει παροξυσμική την κολπική μαρμαρυγή επεισόδιο , με «επιθέσεις» που μπορεί να συμβούν σποραδικά ή σχεδόν κάθε μέρα, αλλά μικρής διάρκειας , ή να διακοπεί εντός 48 ωρών. Το πρόβλημα είναι ότι το αποκορύφωμα μπορεί να συμβεί ξαφνικά, με τρόπο οτιδήποτε απρόβλεπτο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή θεραπεύεται από μόνη της, αλλά μερικές φορές οδηγεί στον μόνιμο τύπο. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, οι αιτίες μπορούν να εμφανιστούν στο ψυχολογικό παιχνίδι.

Κολπική μαρμαρυγή . Σε αυτόν τον τύπο αρρυθμίας, η ανωμαλία του ποσοστού επιμένει για περισσότερες από επτά ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και επιστρέφει μια τακτική ανάγκη ενός χειρουργού γιατρού.

Fibrillation Atrial για μεγάλο χρονικό διάστημα , δηλαδή αυτό επιμένει για περισσότερο από ένα χρόνο . Η διάρκεια της ίδιας αρρυθμίας, η οποία ως εκ τούτου δεν παρέχει αυτοθεραπεία, πρέπει κατ ‘ανάγκη να επιλυθεί με καθετήρα αφαίρεσης ή χειρουργική μετατροπή με τοποθέτηση του βηματοδότη (απινιδωτή) για να αποφευχθούν οι επιπλοκές στις οποίες έχουμε αναφερθεί.

Μόνιμη κολπική μαρμαρυγή .

Όπως μαντέψατε, η τελευταία μορφή μαρμαρυγής, κολπική χρόνια εμφανίζεται όταν, πάνω από 12 μήνες, ο ρυθμός δεν επιστρέφεται ποτέ. Είναι μια σοβαρή κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτικές θεραπείες ή με την εισαγωγή ενός απινιδωτή ή βηματοδότη , η οποία επαναφέρει τη φυσική ώθηση του ηλεκτρικού στην καρδιά σε επίπεδο κολπικού.

Ωστόσο, στην περίπτωση μαρμαρυγής, μόνιμου κολπικού, ο θεράπων ιατρός μπορεί να μην είναι πειστικός. Μπορεί στην πραγματικότητα να συμβούν, ωστόσο, η επανάληψη των οποίων πρέπει να θεωρηθεί αναπόφευκτη. Βασικά, ζείτε με μόνιμη κολπική μαρμαρυγή για όλη τη ζωή.

Εκτός από αυτήν τη γενική ταξινόμηση της κολπικής μαρμαρυγής, μπορούν να γίνουν περαιτέρω διακρίσεις :

Ασυμπτωματική κολπική μαρμαρυγή . Οποιοσδήποτε τύπος κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, ακόμη και μόνιμος, και ως εκ τούτου να εμφανίζεται ως σιωπηλός, χωρίς εμφανή σήματα.

Συχνά παρατηρείται διαταραχή κατά τη διάρκεια ενός καρδιολογικού ελέγχου , μετά από ακρόαση και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ή ένα ΗΚΓ που γίνεται ίσως για να παίξει σπορ.

Σε άτομα άνω των 60 συχνά η “ανακάλυψη” εμφανίζεται μετά από καρδιαγγειακά επεισόδια (που σχετίζονται με αρρυθμία), όπως εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρωτογενής ή μεμονωμένη κολπική μαρμαρυγή , οι αιτίες της οποίας είναι άγνωστες, η οποία δεν συνδέεται με υπέρταση , καρδιακή δυσλειτουργία ή αγχωτικά επεισόδια και που μόνο πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές. Αυτός ο τύπος κολπικής μαρμαρυγής φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους νέους ή, σε κάθε περίπτωση, κάτω των 60 ετών.

Δευτερογενής κολπική μαρμαρυγή στην οποία, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί μια συγκεκριμένη αρχική αιτία, όπως μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις κολπικής μαρμαρυγής που οφείλονται σε διαβήτη, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς ή κατάχρηση αλκοόλ.

Τέλος, σε πολλά θέματα παρακολουθούμε επεισόδια μαρμαρυγής Atrial night ή συνολική κατάσταση χαλάρωσης. Προέρχεται από ένα γνωστό φαινόμενο, αλλά δεν έχει ακόμη μελετηθεί για την κατανόηση τέτοιων μηχανισμών που συμβαίνει αυτή η αρρυθμία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σε αυτό το σημείο θα αναρωτηθείτε:

Μπορεί να οριστεί, αντ ‘αυτού, η κολπική μαρμαρυγή, ο κολπικός πτερυγισμός, μια κατάσταση που παρουσιάζει τις ομοιότητες με την αρρυθμία με την οποία αντιμετωπίζουμε, αλλά αυτό συνεπάγεται μια αλλαγή του ρυθμού λιγότερο χαοτική και επομένως λιγότερο επικίνδυνη.

Μερικές φορές τα επεισόδια κολπικού πτερυγισμού μπορεί να οδηγήσουν σε μαρμαρυγή, κολπικό και αντίστροφα, και για το κύριο παράπονο, ακόμη και το πτερυγισμό, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μέρος των αρρυθμιών, είναι πιο συχνό σε άτομα που είχαν προηγουμένως καρδιακή προσβολή ή είχαν φτιαγμένο στην καρδιά.

Διατρέχω επίσης τον κίνδυνο αρρυθμίας και συγκεκριμένα αυτού του τύπου αλλοίωσης του καρδιακού παλμού; Μπορεί να έχετε τα συμπτώματα μιας μαρμαρυγής, κολπικής και αυτό θα μπορούσε να σας ωθήσει να ελέγξετε την καρδιακή ακρίβεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι ασυμπτωματική και να έχετε ακόμα την αμφιβολία, ειδικά εάν έχετε ξεπεράσει τα 60 χρόνια , έξι άνδρες και καπνιστές, έχετε λίγα κιλά σε περίσσεια και, ίσως, στην οικογένεια υπήρξαν ήδη περιπτώσεις αρρυθμίας ή υπάρχει σημαντικός κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε αν αρχίζετε να ανησυχείτε και πώς να κάνετε για να αφαιρέσετε τις ερωτήσεις, αλλά και να κατανοήσετε καλύτερα ποιες είναι οι αιτίες της μαρμαρυγής Atrial. Συμβουλευτείτε τις καλύτερες εγκαταστάσεις που κάνουν μια επίσκεψη στην παρακολούθηση της καρδιάς: Πού να κάνετε μια περιοδεία καρδιολογικού ελέγχου;

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *