“Η υπέρταση είναι ένας επικίνδυνος παράγοντας κινδύνου που μπορεί να βλάψει την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, επηρεάζει 1 ενήλικα στους 3 και 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο. Αν δεν κρατηθεί υπό έλεγχο, ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου αυξάνεται. Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα: υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί φυσικοί τρόποι που μας βοηθούν να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ας δούμε πώς να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση ενεργώντας στον τρόπο ζωής μας με 11 φυσικές θεραπείες.

Για να μειωθεί η πίεση (η οποία είναι ήδη καθορισμένη υπέρταση ή η οποία εξακολουθεί να είναι μεταξύ των περιπτώσεων προ-υπέρτασης) είναι απαραίτητο να παρέμβουμε σε διάφορα μέτωπα. Πρώτα απ ‘ όλα, αν είναι δυνατόν, είναι επιτακτική η αφαίρεση του κύριου παράγοντα ενεργοποίησης * διαφορετικά, η φαρμακευτική θεραπεία θα πρέπει να καταφεύγει υπό ιατρική παρακολούθηση. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι πάντα σκόπιμο να σπάσει το συνολικό δείκτη καρδιαγγειακού κινδύνου, παρεμβαίνοντας επίσης σε τυχόν παράπλευρους παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Περπάτημα και άσκηση τακτικά:

Περπάτημα και άσκηση τακτικάσυχνά δεν δίνεται μεγάλη σημασία, όμως η άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η τακτική άσκηση βοηθά να γίνει η καρδιά ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική στην άντληση αίματος, μειώνοντας την πίεση στις αρτηρίες. Σύμφωνα με την έρευνα, 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας άσκησης ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης άσκησης (όπως τρέξιμο) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Ένας βιαστικός περίπατος μόλις 30 λεπτών την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μειώστε την πρόσληψη νατρίου: η πρόσληψη αλατιού είναι υψηλή σε όλο τον κόσμο. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται σε επεξεργασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα. Για το λόγο αυτό, οι εμπειρογνώμονες και η δημόσια υγεία στοχεύουν στη μείωση του αλατιού στη βιομηχανία τροφίμων.

Σε πολλές μελέτες, το αλάτι έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και μερικά καρδιακά προβλήματα όπως εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση, αξίζει να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου για να δείτε αν κάνει τη διαφορά. Ανταλλάξτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα για φρέσκα και δοκιμάστε καρυκεύματα με βότανα και μπαχαρικά, αντί για αλάτι. Εάν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση, αξίζει να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου. Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φρέσκα και δοκιμάστε καρυκεύματα με βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι.

Πίνετε λιγότερο αλκοόλ:

η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ συνδέεται με το 16% των περιπτώσεων υψηλής αρτηριακής πίεσης παγκοσμίως. Ενώ είναι αλήθεια ότι κάποια έρευνα έχει προτείνει ότι μέτριες ή μέτριες ποσότητες αλκοόλ μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά, αυτά τα οφέλη μπορούν να αντισταθμιστούν από αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές, στην Ιταλία η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως όχι περισσότερο από ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Εάν πίνετε περισσότερα, προσπαθήστε να μειώσετε τα ποσά.

Τρώτε περισσότερα πλούσια σε κάλιο τρόφιμα:

Τρώτε περισσότερα πλούσια σε κάλιο τρόφιματο κάλιο είναι ένα σημαντικό ορυκτό. Βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από το νάτριο και να μειώνει την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Οι σύγχρονες δίαιτες έχουν αυξήσει την πρόσληψη νατρίου μειώνοντας την πρόσληψη καλίου. Για μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ νατρίου και καλίου, είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στην κατανάλωση λιγότερο επεξεργασμένων τροφίμων που προτιμούν φρέσκα και ολόκληρα τρόφιμα.

Τα τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάλιο περιλαμβάνουν: λαχανικά, ειδικά φυλλώδη χόρτα, ντομάτες, πατάτες και γλυκοπατάτες. Φρούτα, όπως πεπόνια, μπανάνες, αβοκάντο, πορτοκάλια και βερίκοκα. Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το γάλα. Τόνος και σολομός. Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί. Όσπριο.

Μάθηση για τη διαχείριση του στρες:

το άγχος αποτελεί βασικό παράγοντα για την υπέρταση. Όταν πάσχετε από χρόνιο στρες, το σώμα σας βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία “”μάχης””. Σε φυσικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ταχύτερο καρδιακό ρυθμό και στενότερα αιμοφόρα αγγεία. Όταν εμφανίζεται άγχος, http://pepagnh.gr/ο-ρόμπερτ-φίκο-ήταν-στο-νοσοκομείο-για/ μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αρτηριακή πίεση. Αρκετές μελέτες έχουν αναλύσει πώς η μείωση του στρες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Εδώ είναι δύο τεκμηριωμένες συμβουλές: ακούγοντας χαλαρωτική μουσική: χαλαρωτική μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το νευρικό σας σύστημα. Η έρευνα έχει δείξει ότι είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες και φάρμακα για τη μείωση της πίεσης. Εργασία λιγότερο: η εργασία πολύ και οι αγχωτικές καταστάσεις εργασίας γενικά σχετίζονται με την υπέρταση.Φάτε μαύρη σοκολάτα ή κακάο

Φάτε μαύρη σοκολάτα ή κακάο-εδώ είναι μια συμβουλή που θα θέλατε να ακολουθήσετε. Εάν είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων σοκολάτας δεν θα βοηθήσει την καρδιά σας, μικρές μερίδες μπορούν να το κάνουν! Αυτό συμβαίνει επειδή η μαύρη σοκολάτα και η σκόνη κακάου είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, φυτικές ενώσεις που ευνοούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Λεπτή:

εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια βάρους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία της καρδιάς σας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, η απώλεια 5% της σωματικής μάζας θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την υπέρταση. Σε προηγούμενες μελέτες, η απώλεια περίπου 8 κιλών συνδέθηκε με τη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 8, 5 mm Hg και της διαστολικής πίεσης κατά 6, 5 mm Hg. Όπως διαβάζουμε, το αποτέλεσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν η απώλεια βάρους συνδυάζεται με την άσκηση.

Εξαλείφει τα πρόσθετα σάκχαρα και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες:

Εξαλείφει τα πρόσθετα σάκχαρα και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακεςυπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα έρευνας που δείχνει μια σχέση μεταξύ προστιθέμενων σακχάρων και υπέρτασης. Σε μια μελέτη υγείας των γυναικών Framingham, οι γυναίκες που έπιναν επίσης ένα ζαχαρούχο ποτό την ημέρα είχαν υψηλότερα επίπεδα από εκείνους που έπιναν λιγότερο από ένα ζαχαρούχο ποτό την ημέρα.

Και δεν είναι μόνο η ζάχαρη: όλοι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στο λευκό αλεύρι, μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρο του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Και δεν είναι μόνο η ζάχαρη: όλοι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στο λευκό αλεύρι, μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρο του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

  • Φάτε τα μούρα: όχι μόνο πολύ νόστιμα, τα μούρα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φυσικές φυτικές ενώσεις που είναι καλές για την καρδιά. Μια μικρή μελέτη ανέλυσε μεσήλικες που έτρωγαν μούρα για οκτώ εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες είδαν βελτιώσεις σε διάφορους δείκτες της υγείας της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής πίεσης.
  • Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε ασβέστιο: τα άτομα με χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου έχουν συχνά υψηλή αρτηριακή πίεση. Ενώ τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν έχουν αποδειχθεί οριστικά ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, οι πλούσιες σε ασβέστιο δίαιτες φαίνεται να συνδέονται με υγιή επίπεδα. Εκτός από τα γαλακτοκομικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ασβέστιο μπορεί να ληφθεί μέσω φυλλωδών χόρτων, φασολιών, τόφου και σαρδέλας. Εδώ είναι μια πλήρης λίστα.
  • Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Μερικές μελέτες έχουν προτείνει ότι η λήψη πολύ μικρού μαγνησίου συνδέεται με την υπέρταση. Η λήψη τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο είναι ένας ειδικός-συνιστώμενος τρόπος για να διατηρήσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση μακριά. Μπορείτε να συμπληρώσετε το μαγνήσιο στη διατροφή με λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, κοτόπουλο, κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως.”

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *